Els secrets de la nostra cuina
La nostra filosofia
L’oli extra-verge d’oliva, l’all, el tomàquet, els formatges frescos i curats, els cereals mòlts fins farina i transformats en pasta o focaccia, són el centre al voltant del qual es desenvolupa la gastronomia de la nostra cuina. Treballant amb matèria primera fresquíssima, busquem el resultat senzill, sà i a la vegada saborós, típic de la cuina mediterrània. Comptem, per una banda, amb ingredients italians DOP (d’origen protegit) que ens possibiliten respectar les qualitats de les receptes tradicionals italianes i, d’altra banda, aprofitem la riquesa de les matèries primeres locals que ens permeten influenciar els nostres plats, pintant-los amb matisos catalans. L’ambient informal busca que us sentiu còmodes i relaxats mentre aprofiteu l’experiència de degustar un àpat com si estiguéssiu asseguts a la taula d’una autèntica família italiana!!
La nostra pizza
Al Bitxo Italià treballem amb farines d’altissima qualitat, tomàquet italià, mozzarella fior di latte, oli extra verge d’oliva i aigua de font. La massa està elaborada amb un procés de lenta fermentació, deixant-la madurar entre 24 i 72 hores. La nostra barreja de farines conté, juntament amb les farines de blat italià de força, diferents blats antics com el Triticum durum Senatore Capelli i el Triticum spelta molt a pedra. El resultat obtingut a través d’aquest llarg procés és una pizza molt més rica nutritivament i molt més digerible, però, sobretot, molt més bona.
L’alfàbrega i l’amor per la cuina italiana
L’alfàbrega (Ocimum basilicum) és una herba aromàtica de textura sedosa i amb nombroses propietats nutritives. Aquesta planta d’origen asiàtic va arribar a la cultura mediterrània durant l’Edat Antiga, i al llarg de segles de tradició s’ha establert com un ingredient que no pot faltar a la cuina italiana.
No és casualitat que sigui present en molts dels plats que oferim a El Bitxo Italià: a Itàlia es considera un símbol de l’amor. La podeu trobar com a complement en les nostres pastes i protagonista principal en la famosa salsa pesto, els exquisits nyoquis a la sorrentina, la bruschetta caprese i un llarg etcètera de receptes que combinen l’alfàbrega i el nostre amor i cura per cada plat i per la cuina italiana.